ניהול ועד הבית נתפס אצל רוב האנשים כמטלה מעיקה ורבת טרחה, ובבניינים רבים, בעיקר מרובי דיירים, עוברים להעסיק חברת ניהול חיצוני שתנהל את הבניין. אך גם כאשר יש חברת ניהול חיצונית, המורידה בהחלט את העומס והלחץ מועד הבית, עדיין נדרש ועד בית שמולו מתנהלת חברת הניהול והוא מייצג את כלל הדיירים. גם על התפקיד המצומצם הזה אין הרבה קופצים בגלל הסכסוכים, המריבות והקושי החברתי שהתפקיד הזה עשוי להביא איתו. ובכן, זה לא חייב להיות ככה. לפניכם 6 טיפים לניהול ועד הבית בצורה חכמה, תוך שמירה על יחסים תקינים עם כל השכנים, ואפילו שיפור היחסים הקיימים.
טיפ מס' 1: שקיפות של ועד הבית מול הדיירים
כועד בית, לעולם לעולם אל תסתירו מהדיירים מידע. גם אם זכותכם החוקית להחליט בנושא מסוים וקיבלתם לכך אישור עקרוני או ייפוי כוח מהדיירים, חשוב לשתף אותם. למה? קודם כל כי זה יחייב אתכם לקיום מנהל תקין ולא תוכלו לעגל אף פינה, אך מעבר לזה, תתנו להם את ההרגשה שהם חלק מכל מהלך שקורה, ושהם יכולים לבצע ביקורת על מעשי הועד. השקיפות נותנת לדיירים האחרים את הבטחון ששום דבר לא נעשה מאחורי גבם, ואם שום דבר לא נעשה מאחורי גבם של הדיירים, שום דבר לא יעשה גם מאחורי גבו של הועד.
טיפ מס' 2: היו אדיבים
להיות ועד בית הוא תפקיד ניהולי בכיר בבניין… נשמע מצחיק אבל זה ככה. מהיום בו אתם נבחרים לתפקיד אתם חייבים היות אדיבים וחביבים בכל רגע נתון. אדיבות שלכם כלפי הדיירים, כשהם כולם יחד וכשהם כל אחד לחוד, הקדמת שלום במדרגות ודרישה בשלומה של השכנה שלא ראיתם הרבה זמן, ייתנו לדיירים האחרים הרגשה שבאמת אכפת לכם מהם. כשהדיירים מרגישים שהועד פועל מתוך אכפתיות כלפי האנשים שגרים בבניין, הם אוטומטית מורידים את רמת הלחץ עליו ונותנים לו הרבה יותר סמכות לנהל את העניינים בלי להתערב.
טיפ מס' 3: הקשיבו
תקשיבו לדיירים האחרים, לדעתם ולבעיות שלהם. אם צריך – רשמו את מה שהם אומרים בצורה מסודרת. הקשבה יוצרת אמפטיה אצל שני הצדדים, ואמפטיה מובילה בהכרח להתחשבות. התחשבות הדדית היא הבסיס לכל מערכת יחסים בין-אישית, ואם ההתחשבות קיימת, וכולם מודעים לקיומה, כולם יהיו מרוצים, גם אם לא יקבלו בדיוק את מה שרצו.
טיפ מס' 4: נהלו תרבות דיון
בהרבה מקרים, אם וכאשר מתקיימת אסיפת ועד, ובעיקר כאשר מדובר על החלטות גדולות, הטונים עולים מהר מאוד. מצד אחד, אתם לא רוצים להשתלט על הדיון, ומצד שני, ההתלהמות לא תורמת דבר. הושיבו את הדיירים במעגל, ואם מדובר על בנייני ענק, אפשר לשבת בכמה מעגלים, והנחו את הדיירים לכללי דיון מסוימים: כל אחד אומר את דעתו בתורו, בלי להתפרץ זה לדברי זה, בלי לסתור זה את דברי זה, ובלי לכעוס זה על זה. כולנו שווים ומותר לכל אחד להביע דיעה על הנושא, אך אסור להביע דיעה על האדם האחר. אם תעשו זאת נכון תגלו מהר מאוד שלא כל כך קשה למצוא את המכנה המשותף בין כולם ולהגיע להחלטות שיהיו מקובלות על כולם, בלי טרוניות ובלי טענות.
טיפ מס' 5: הנהיגו
להנהיג אין פירושו להחליט. מנהיגות היא היכולת להכניס מוטיבציה באנשים שתניע אותם לפעולה. איזה פעולה? הפעולה שהכלל החליט עליה כטובה ביותר, ולא דווקא הפעולה שאתם רוצים שתקרה. תפקידכם כמנהיגי הבניין הוא לפרוש את הנתונים המלאים בפני הדיירים (שקיפות, זוכרים?) ולהביא אנשי מקצוע במידת הצורך כדי להסביר את הדברים לעומקם. מעבר לזה, הקול שלכם נחשב כמו כל קול אחר, אך בידיכם, כמנהיגי הבניין, היכולת להניע את הפעולה קדימה.
טיפ מס' 6: שתפו פעולה זה עם זה
ועד הבית כמעט אף פעם לא ימנה אדם אחד בלבד, וכל הכללים שהוזכרו לגבי ניהול הבניין וכלפי הדיירים האחרים בבניין תקפים גם לגבי התנהלותכם זה מול זה: שקיפות, אדיבות, הקשבה, כבוד הדדי, תרבות דיון והנהגה משותפת, הם אבני היסוד של כל התנהלות בין-אישית מוצלחת, כועד הבניין או בכל תפקיד אחר.
לחצו כאן ל חברות ניהול ועד בית מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל