יש כמה טיפים מעולם עיצוב הפנים אשר יכולים לעזור לנו לעצב בקלות חדר או חלל כך שייראו גדולים יותר. עיצוב פנים נכון של חללים קטנים עשוי להעניק תחושה של מקום מרווח ונעים, מקום שאפשר ורוצים לנשום ולהיות בו.
נכון, לא כולנו מעצבי פנים או עוסקים בתחום כלשהו של עיצוב. ובכל זאת, כאשר אנחנו בונים, קונים או שוכרים דירה או בית אשר יש בו חללים או חדרים קטנים – ישנם כמה טיפים מעולם עיצוב הפנים אשר יכולים לעזור לנו לעצב בקלות את החדר או החלל כך שייראו גדולים יותר.
מדובר במספר עצות פשוטות וקלות ליישום של עיצוב פנים, אשר יכולות לעזור להפוך כל חלל או חדר קטן למרווח ונעים יותר ולמנוע תחושה שלפעמים חשים במקומות כאלו. עיצוב פנים לא נכון של חללים וחדרים קטנים עשוי להביא לתחושת מחנק, להרגשה שנמצאים במקום לא מאוורר וקטן הרבה יותר מגודלו האמיתי. באותה מידה, עיצוב פנים נכון של חללים כאלו עשוי להעניק את התחושה ההפוכה – של מקום מרווח ונעים, מקום שאפשר ורוצים לנשום ולהיות בו.
אז מהם חמשת הטיפים?
1. צבעים בהירים
צבעו את החלל בצבעים בהירים. כמו שאנחנו מקפידים ללבוש שחור 'כי זה מרזה' ומקטין – כך גם צבעים כהים על הקירות מקטינים את החלל. צבעים בהירים, לעומת זאת, נותנים תחושה נעימה ומרווחת יותר. אם אתם בכל זאת רוצים לצבוע קיר אחד בצבע כהה יותר, צבעו את הקיר שמול החלון, כך האור שייכנס מן החלון יעזור להבהיר אותו קצת ויעזור 'למזער את הנזק' של כהות הצבע. בכל אופן, כאשר אתם בוחרים צבעים לקירות, קחו בחשבון שהצבעים על הקיר בדרך כלל מתכהים טיפה יותר ממה שהם נראים במניפת הצבעים בחנות, קחו את זה בחשבון.
2. תאורה בהירה
כמו הצבעים, כך גם התאורה. ככל שהתאורה תהיה בהירה יותר, כלומר לכיוון הצבע לבן, כך ייראה החלל גדול ומרווח יותר. תאורה צהובה שבדרך כלל נחשב 'חמה' יותר אמנם עדיפה בהרבה מאוד מקרים, אך במקרים של חללים או חדרים קטנים מאוד צריך לקחת בחשבון שהמחיר שלה הוא יצירת תחושה ש חלל אפילו קטן יותר ממה שהוא באמת.
3. חלונות ווילונות
אם יש לכם אפשרות, דאגו לכך שיהיו לפחות שני חלונות בחלל הקטן. לרוב אין לנו אפשרות לקבוע משום שמדובר בבית שכור או שכבר קיים, ועל כן פונים לאפשרות של 'זה מה יש ועם זה ננצח!'. והדרך שלנו לנצח חללים קטנים היא לא לשים וילונות על החלונות, או לשים וילונות מאוד בהירים ובעלי מרקם מאוד קליל (בסגנון של כילה), כדי שלא יצרו עומס ולא יחשיכו את החלל. כבר הבנו שככל שהחלל חשוך וכהה יותר הוא מרגיש קטן יותר.
4. ריהוט נמוך
חללים וחדרים קטנים כדאי לרהט בריהוט נמוך וקל ככל שניתן. את הספריות והמזנונים הכבדים שקיבלתם בירושה אשר עשויים עץ מלא וכהה שמרו על מנת לרהט חללים גדולים יותר. בחללים קטנים כדאי שתרהטו בריהוט נמוך ובצבעים בהירים. שוב, המטרה היא לא ליצור עומס בעיניים ובתחושה, למנוע תחושת מחנק ולאפשר השארה של כמה שיותר קירות (בהירים) חשופים וגלויים.
5. מראה
כן, מראה. הצבה של מלבנית גדולה (לרוחב) על אחד הקירות פשוט יוצרת אשליה של חלל גדול יותר. כי אם נחשוב על זה היא פשוט… מכפילה את החלל. כאשר אנחנו יושבים בחדר שאנחנו רואים השתקפות שלו על אחד הקירות, יש לנו תחושה שהוא גדול פי שתיים וכך החלל נראה מרווח יותר. ואם כבר בהצבת מראה על קיר עסקינן, אז באשר לתמונות – השתדלו לתלות מעט תמונות, במרווחים גדולים זו מזו ושיהיו קטנות. עומס של תמונות גדולות קרובות זו לזו יצור – כפי שאתם כבר בטח מנחשים – תחושה של צפיפות והקטנה של החלל הקטן ממילא.