אנחנו משקיעים הרבה מאוד בעיצוב הדירה שלנו – הרבה מאוד מחשבה, הרבה מאוד זמן, הרבה מאוד כסף. עיצוב הדירה שלנו חשוב לנו מאוד ראשית משום שהדירה היא המקום שאליו אנחנו מגיעים כל ערב ונמצאים בו שעות רבות ואנחנו רוצים שיהיה לנו נעים בו ושנית, בואו נודה – כי אנשים מגיעים אלינו הביתה ואנחנו רוצים להשוויץ בדירה מעוצבת ויפה.
אז המטבח מאובזר והסלון מסודר והתמונות משקפות טעם אומנותי משובח וגם השירותים מפיצים ריח נעים ומשרים אווירת רוגע ושלווה. עיצוב הדירה הושלם ואפשר להתחיל להשוויץ. אלא שיש מקום אחד… חבוי ונסתר מעיני כל… אשר אליו במהלך השנים מתנקז כל הבלגן שלנו.
המקום הסמוי מעין
בראשיתו הוא מתחיל מסדר מופתי כמו הבית כולו, אבל לאט לאט בלי שנרגיש מזדחל אליו הבלגן. זה מתחיל מזה שיום אחד אין זמן להחזיר את הקופסאות בדיוק למקום, וממשיך בזה שצריך למצוא מקום 'זמני' לאפסן בו את תנור החימום בין החורף הזה לחורף הבא, ובלי שנשים לב, מרפסת המטבח – הידועה בשמה הרווח יותר – המזווה – הופכת לקטסטרופה שלא ניתן לזוז בה.
הגיע הזמן לסדר אותו, אחת ולתמיד
המזווה הוא למעשה המחסן של הבית, והמכולת של הבית, ולפעמים גם חדר הכביסה. והוא לרוב הופך מהר מאוד למקום לא נוח, לא מסודר, שאימת הבלגאן בו לא מאפשרת לנו להתמודד עם הסידור שלו. אז הגיע הזמן לסדר אותו אחת ולתמיד, ולשמור על הסדר הזה. ריכזנו עבורכם חמישה טיפים התחלתיים שיוכלו לעזור לכם להתקדם אל עבר המטרה הנכספת של מזווה מסודר:
1. להיפטר מדברים שלא צריך – דבר ראשון, לפני שמתחילים לסדר, מתחילים בכך שזורקים את כל מה שלא צריך. כן, שוב – זורקים את כל מה שלא צריך. יש לנו נטייה לשמור כל מיני דברים שפעם היו לנו חשובים או שפעם היו בשימוש, ולא לשחרר אותם הלאה, למרות שאם נהיה כנים עם עצמנו – לא נשתמש בהם יותר בחיים. אז קדימה, לקחת את כל מה שלא צריך, למיין את מה אפשר לתרום למי שזקוק, את מה זורקים למחזור ואת מה זורקים לצפרדע הקרובה לבית.
2. ארונות סגורים – כדאי לאחסן את הדברים במזווה בארונות סגורים. כאשר הארונות סגורים ולא מדובר בדרכי אחסון אחרות פתוחות, יש יותר סדר בעיניים וגם הדברים צוברים פחות אבק. בארונות לכל דבר יש את המקום שלו, ואם מסדרים את הארונות בצורה נכונה הם נשארים מסודרים.
3. אחד בתוך השני – אז אם מדברים על לסדר את הארונות בצורה נכונה, אחד הדברים שיישמע לכם מצחיק אבל תורם מאוד לסידור המזווה הוא לשים דברים אחד בתוך השני. למה אנחנו מתכוונים? לדוגמא לסירים – לסדר את הסירים והמחבתות אחד בתוך השני, הגדול מכיל את הקטנים. או קופסאות פלסטיק – להפריד אותן מהמכסים ולסדר און אחת בתוך השנייה ואת המכסים בערימה לידן. זה נשמע כמו טיפ קטן, אך הוא חוסך מקום גדול מאוד במזווה והרבה בלגאן!
4. לסדר לפי תדירות השימוש – גם את הארונות עצמם וגם בתו הארונות – לסדר את הדברים כך שיהיו מסודרים פחות או יותר בהתאם לתדירות השימוש. את הסיר של החמין שאתם משתמשים בו פעמיים שלוש בחורף אפשר לשים קצת רחוק יותר בתוך הארון מאשר את המחבת של החביתה שמשתמשים בו כל בוקר. והארונות עצמם – שימו את אלו אשר הדברים בהם יותר בשימוש נגישים יותר, ואת אלו שהדברים בהם פחות בשימוש אפשר לשים קצת יותר 'במעמקי המזווה'.
5. בדקו לפני הקניות – הרבה מתכולת המזווה הם דברים שאנחנו משתמשים בהם במטבח, כמו לדוגמא קופסאות שימורים, קמח, סוכר, שמן וכו'. הרבה פעמים אנחנו הולכים לקניות וקונים שלוש קופסאות תירס (כי היה מבצע של 3 ב-10) ומגיעים הביתה ומגלים שיש לנו כבר 6… אז בפעם הבאה – כמו שבודקים בדלת המקרר האם יש חלב לפני שמכניסים לרשימה, נהגו כך גם לגבי הדברים היבשים שנשמרים במזווה – אין טעם להעמיס סתם.
לסיכום, קצת ארגון וסדר, והיפטרות מדברים שאין בהם צורך, ואפשר להפוך את מרפסת המטבח, המזווה, למקום מסודר ונעים שיכול להיות חלק מהדירה המעוצבת להפליא שלכם ולא תתביישו אם האורחים יגיעו גם לשם בטעות.