בבניינים רבים, קיים ועד בית שאחראי על כל המשימות השוטפות בבניין ותחזוקו. אך בפועל, בשל תחלופה רבה של שוכרים, חוסר התעניינות מצד הדיירים, משימות מרובות של תחזוקה וחוסר זמן, הועד נכשל בניהול הבניין. דבר שיוצר גם קונפליקטים בין הדיירים. אז איך פותרים מחלוקות בין הדיירים?
מה עושים עם סרבני דירות?
תשלומי מיסי ועד הבית אמורים להיות משולמים כל חודש בחודשו ואף לחצי שנה מראש או אפילו לכל השנה. אך לא תמיד הדיירים משלמים בזמן, בטח בביניינים שהדיירים מתחלפים בקצב מהיר כמו בתל אביב והמרכז. במקרה הטוב כאשר ישנם דיירים שלא מעוניינים לשלם, הדיירים משלמים בעיכוב ובמקרה הגרוע, הם לא מעוניינים לשלם כלל. מה עושים כאשר יש דיירים סרבנים? חשוב לדעת, שהחוק מכיר בדיירים סרבנים וההליך הוא די פשוט. אין צורך להתעסק עם הדיירים על מנת לטפל בבעיה אלא צריך לפנות לבית משפט.
לפני שפונים לבית משפט, כיתבו מכתב לאותם דיירים שמסרבים לשלם ויידעו אותם שאתם מתכוונים לפנות לבית המשפט, אולי ככה הם ימהרו לשלם עוד לפני שתספיקו להגיש תביעה. התשובות מבית המשפט מגיעות תוך זמן קצר ומה שהם יקבעו זה מה שיהיה. בין אם מדובר בפניה להוצאה לפועל וכדומה. ישנם דיירים שמתייאשים מניהול הבניין ומחליטים פה אחד לקבל שירות מחברה לניהול ועד בית שתטפל עבורם בכל נושא שקשור לניהול ועד הבית.
איך פותרים מחלוקות?
לכל דייר דעה שונה לגבי התנהלות הבניין? מה קורה כאשר יש מחלוקות לגבי סכום הגביה החודשי עבור ועד הבית? אם כן, אתם לא היחידים שנתקלתם בסיטואציה דומה. הרבה מקרים בדרך כלל קורים כאשר דייר אחד לא מסכים עם נציגות ועד הבית או עם מספר שכנים. לדוגמא, דייר שלא צבעו לו את החניה, אינו מעוניין לשלם ועד בית. דוגמא נוספת היא שדיירים מעוניינים לקבל את הדוח החצי שנתי אך ועד הבית לא הפיק אותו וכך מראה על חוסר מקצועיות בניהול ועד הבית. דבר שמחייב את הועד להציג אחת לחצי שנה.
על פי החוק, אין על הדיירים להתנות את תשלומי הועד ומשימות שלא בוצעו עבורם, גם אם מטפטף לדירה שלהם מים מהגג ועדיין לא תיקנו. דוגמא נוספת, ישנם דיירים שמעדיפים לשלם בהתאם לדירתם ולא בהכרח תשלום אחיד לכולם. במקרה כזה, כאשר אחד הדיירים מבקש להתייחס לחוק ולשלם על פיו, יהיה על כלל הדירים להסכים איתו וללכת בדרך זו. לכן, קיראו את החוקים הקיימים, דונו בהם, והגיעו להחלטות משותפות. ככל שמספר הדיירים יגיעו לפה אחד, ככה התנהלות הבניין תהיה מוצלחת יותר
מי קובע כמה ועל מה?
בביניינים ישנים, ישנם תשלומי מיסי ועד בית גדולים יותר אם יש צורך בתחזוקה של בניין ישן כמו מערכת ביוב ישנה, בלאי גבוה עקב המצב הישנן של הבניין, צנרת ישנה ועוד.
דמי התשלום לועד מתבצעים בעת כינוס הדיירים והחלטה על מחיר אחיד לכלל הדיירים.
לרוב התשלום הוא אחיד למרות שבבניינים גדולים, ישנם דירות גדולות יותר ושוכרי הדירה או בעלי הדירה אמורים לשלם סכום גדול יותר מאשר דיירים בעלי דירות קטנות, כמו שאמרנו. אם אתם לא מרוצים מהתנהלות של נציגי ועד הבית, אתם יכולים פעם בשנה לבצע בחירות חדשות ובמידה ואתם מעוניינים, תוכלו להתנדב ולהציע את עצמכם או להציע הצעה ניהול ועד בית חיצוני שינהל עבורכם את כל נושא הכספים הבירוקרטיות, תחזוקה ועוד.
לחצו כאן ל חברות ניהול ועד בית מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל