כלל יסוד לכל וועד בית שרוצה לשרוד את תקופת הניהול בשלום, וועד הבית אינו אוסף המחאות.
הדיירים הם שמביאים את ההמחאות פעם בחצי שנה או שנה לחברי הוועד. כל חצי שנה מוצג דו"ח הכנסות/הוצאות שמנוהל באמצעות תכנית קצרה באקסל מול טופס חדשי של הבנק, ועד ל 10 לחודש הדיירים מוסרים את ההמחאות לוועד. כל דייר חדש שנכנס לבניין אם לדירה שכורה ואם קנה דירה מקבל הסבר קצר על חובותיו לתחזוקת הבניין וזכויותיו בבנין ואם הגיע במקרה מחינוך לא נכון (וועד "דפוק") מסבירים שוב ושוב עד שהוא מבין שהוא חייב לוועד ולא ההיפך. בשום מקרה הוועד אינו מגיע לאיסוף ההמחאות.חשוב מאד לשמור על קשר טוב עם בעלי דירה מושכרת.
פעם בחודש מפקידים את ההמחאות בבנק, אפשר כמובן להפקיד את כל הצ'קים בבנק אבל כל צ'ק מופקד עלותו כ 11 ש"ח, מוציאים דף חשבון לצורך דוח הכנסות/הוצאות, משלמים לבעלי המקצוע שעובדים בבניין ובגינה ובזה הסתיים התפקיד. לא בעייתי בכלל.
אסיפות דיירים? קטע בעייתי? לאוו דווקא. קיראו את הקישור הבא המתייחס לאסיפות הדיירים והרוב הנדרש להחלטות
ביטוח? חשוב מאד כי לוועד יהיה לפחות ביטוח צד שלישי על מנת לכסות את עצמו ואת הבניין מתביעה כלשהי. כיום זה הפך לשיטה, על כל דבר הכי קטן מיד תובעים איזה מרצדס או ב.מ.וו חדשים אם לא למעלה מזה.
גובה התשלום לוועד? תמיד 10-20 אחוז מעל לסכום הקבוע החודשי. לשמור רזרבות על מנת למנוע גביה מיוחדת אם יש הוצאה יוצאת דופן.
אי עמידה בתשלום לוועד? אם מדובר בדייר חיובי בעל רקע כלכלי בעייתי ניתן להגיע אתו להסכמים שונים. אם מדובר בסתם מנוול, חבל על הזמן. לתבוע אותו מיד אצל המפקח/ת על המקרקעין / בית דין מקומי לעבודה / תביעות קטנות כולל חיוב תשלום עורך דין וביטול זמן עבודה. אני יודע מוועד אחר שזה עבד מצויין. לחילופין ניתן להיעזר במשפטני תרבות הדיור.
מעלית? לוודא שחברת המעליות אמינה. במידה ומחליפים חלקים לוודא היטב שמדובר בחלקים חדשים ומקוריים ולא משומשים. עלות אחזקת מעלית כולל ביטוח לבניין בן 5 קומות היא לערך 600 שח לחודש בחברות הגדולות ובין 350-400 לחברות הקטנות יותר. לא להתפתות למחירי מציאה מאחר וגם החברות צריכות להתפרנס ובמחיר נמוך במיוחד השירות והחלפים יהיו בהתאם.
ניקיון ? קיימים גופים רבים והצעות רבות לנקיון הבניין. מה שקובע זה לא הפנים היפות של המנקה אלא התוצאה. מהר מאד ניתן לוודא האם הוא רציני או שמחפף.
חשמל? כדאי להכין למנקים לחצן המפעיל את החשמל בחדר המדרגות ובמסדרונות באופן קבוע על מנת שלא יתקעו גפרורים בלחצן מאחר וזה הורס את האוטומט של חדר המדרגות. כדאי לעבוד עם חשמלאי קבוע שיכיר את הבניין ואת הבעיות, אם בכלל יש. כמו כן את החלפת הנורות השרופות בקומות הדיירים מחליפים בעצמם. הוועד אינו גוף שנועד להחליף נורות. מי שיודע להחליף נורה בבית יחליף גם בכניסה אחרת ישאר בחשיכה. קנו חבילת נורות וכל דייר שיחליף ויבקש נורה בתמורה יקבלה מהוועד.
גז? לבדוק בין חברות הגז מי נותן את השירות הטוב והזול. לאחרונה החברות התחילו להתקין על חשבונן בחדרי הגז מערכת לכבוי גז וכדאי להתקשר לחברה שאתה עובדים ולוודא שגם אצלכם בבניין יותקן מתקן שכזה.
מקלט? לא נורא אם משהו השאיר שם שולחן או ארון. חשוב לא לסתום את המקלט ולא להפוך אותו למחסן מרכזי. כנ"ל לוודא תאורה רגילה ותאורת חירום למקרה הצורך.
בריכת המים על גג הבניין? לוודא פעם בשנה ניקיון מאגר המים על ידי חברה טובה ומוכרת בתחום.
קולטי שמש? חשוב מאד לנקות את צנרת הקולטים פעם בשנה על מנת למנוע חלודה וסתימות. לבצע רק על ידי חברה מוכרת או בעל מקצוע בתחום שאתם סומכים עליו.
משאבות מים? להחליף מדי פעם בין המשאבות על מנת שציר המשאבה לא יתקע במשך השנים.
מחסן אופניים? זה לא מחסן של אף אחד. ברגע שמשהו מתחיל להכניס לשם את תנור הגז הישן לו המחסן יהפוך למזבלה.
חניה? רכב מושבת שבעליו מתעצלים להשליכו לגרוטאות? אפשר להתקשר לטל 106 המקומי ולהתלונן על מפגע תברואתי. זה עובד. הוא יסלק את הרכב.
קישורים נוספים חשובים:
1. תקנון מצוי
2. תקנון מוסכם.
ושיהיה לכולכם בהצלחה.
לחצו כאן ל חברות ניהול ועד בית מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל