58 (תיקון התשמ"ד) נשיאת הוצאות (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה וניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת שירותים המחויבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לעניין זה "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות. (ב) על אף האמור בסעיף א לא יהיה בעל דירה חייב בשל חלק מסויים של הרכוש המשותף שהוצמד לדירתו או בשל חלק חיצוני לדירה, המהווים חלק מהדירה לפי רישומה, בהשתתפות בהוצאות הדרושות לחימום מים או הסקה, אם החלק האמור אינו מחובר למערכת המרכזית לחימום כאמור, אלא אם כן, נקבע בתקנון אחרת.
הוצאות החזקת הרכוש המשותף מתחלקים לשתיים:
1. הוצאות שוטפות הכוללות את ניקיון הכניסה, ניקיון חדר המדרגות, המחסן, המקלט או המתקן לפחי אשפה, סיוד המקומות האלה, החזקת הגינה וכו', ההוצאות של חשמל בכניסה, בחדר מדרגות, במקלט ובמחסן, הוצאות הסקה המרכזית(החזקת המתקן, הזנתו בסולר, תיקונים בצנרות), רכישת פחי אשפה שאבדו או ניזוקו, הפעלת מעלית ותיקונים בה וכו'.
2. הוצאות בדק ותיקונים שאותם חייבים לבצע הדיירים בהתאם לצורך כמו: זיפות גג, תיקון סדרים, צביעת קירות חיצוניים, סיוד, סתמית רווחים בין אבני הבית, החלפת תיבות דואר וכו'.
ציטטות מפסקי דין בנושא חוק בתים משותפים: – כאשר החלטת הרוב באסיפה הכללית, בדבר דרכי ניהול ושימוש של הרכוש המשותף היא סבירה בנסיבות העניין, יש לראותה כתקפה, אף אם היא כרוכה בפגיעה בזכותו של בעל דירה ברכוש משותף של הבית. – זכותו של בעל דירה לתבוע תיקונים מנציגות הבית המשותף. – (1)סעיף 58(א) לחוק המקרקעין מטיל חובה על בעל דירה להשתתף בהוצאות הדרושות לחזקתו התקינה של הרכוש המשותף, בסיפא מוגדרת "החזקה תקינה", בין היתר גם כשיפורים שבוצעו ברכוש המשותף בהסכמת בעלי הדירות. – (2)סעיף זה אינו קובע שדרושה הסכמה של כל בעלי הדירות בבית, מכאן, שבמקום בו לא נקבעה הדרישה בדבר הסכמת כל הבעלים, די בהחלטה שהתקבלה באסיפה הכללית ברוב דעות, כדי לחייב את בעלי הדירות.