עד כמה אתם יודעים על לחץ המים בבניין, וכמה אתם בעצם מודעים לחשיבות הנושא הזה?
משאבת מים להגברת לחץ המים נפוצה בעיקר בבניינים גבוהים, משרדים, דירות או כל בניין רב קומות הדורש לחץ מים. לחץ המים מגיע מהצנרת העירונית והוא לרוב בסביבות ה3 אטמוספירות.
בלחץ מסוג זה בקומה הרביעית או החמישית הלחץ מגיע ל1.5 אטמוספרות, לחץ נמוך מדי למקלחת או גם לצרכים אחרים בבית, בעיקר אם הצינורות ישנים, סתומים או בעלי חלודה מצטברת. ישנם בניינים, לרוב חדשים (מעל לשבע קומות) בהם מותקנות משאבות לחץ במקור.
היכן ממקמים את משאבות המים? ניתן למקם בכמה מקומות:
• משאבת לחץ מרכזית המשמשת את כל הדיירים ותותקן לרוב בחדר מיוחד בבניין, או חדר משאבות. אפשר להתקין אותה גם על גג הבניין אבל כדאי לבנות לה מחסה מהגשם והשמש.
• בכל קומה בנפרד, לכל דייר או אפילו למספר דיירים באותה הקומה. במקרה מסוג זה, יש לוודא שאכן מדובר במשאבה מאד שקטה ובהתקנת שעון חשמל עצמאי כדי שלא לחבר את המשאבה באופן ישיר אל קו החשמל המשוייך לבניין, אין סיבה ששאר הדיירים ישתתפו בחשמל פרטי. במקרה בו מתקינים משאבה לכל דיירי הקומה, יש צורך בחלוקת עלויות.
עבור משאבה מסוג זה ישנן כמה אפשרויות:
• משאבה בעלת פיקוד פרסוסטט (שואבת ממקור מים לכיוון הצרכנים) ועליה מיכל הידרו בוקס שאוגר מים בלחץ, מפסיקה בנקודת לחץ עליונה ומופעלת בנקודת לחץ תחתונה. החסרונות בה – הלחץ אצל הצרכן עולה ויורד בין שתי נקודות ויש צורך בהמון תחזוקה.
• משאבה מפוקדת על ידי בקר אלקטרוני ושואבת ממקור מים לכיוון הצרכנים, הבקר האלקטרוני מפעיל את המשאבה מיידית עם תחילת הצריכה ופוסק לאחר כעשר שניות עם סיום הצריכה. היתרון הגדול – לחץ רציף מקסימלי של המשאבה.
• סדרת משאבות בעלות פיקוד משנה תדר, אספקה מרכזית, כאשר הן מספקות לחץ קבוע באמצעות שינוי מהירות סיבובי המנוע בכל דרישת צריכה.
לחצו כאן ל חברות משאבות מים מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל