רכבים חשמליים זקוקים לטעינה. לכן, כל אדם שיש לו רכב חשמלי, צריך לדאוג לעמדת טעינה עבור הרכב החשמלי שלו בסמוך למקום המגורים שלכם. אם אתם מתגוררים בבית משותף, חשוב מאוד שתדעו שבכדי להתקין עמדת טעימה בחניון המשותף, תדרשו להיערך בצורה נכונה מבחינת כל מה שהתהליך ידרוש מכם.
עמדת טעינה לרכב חשמלי- במה מדובר?
כאשר מדובר על התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי, מדובר בעצם על התקנה של מערכת ייעודית לטעינת רכב חשמלי אשר כוללת: עמדת טעינה, התקן טעינה, תקע, בית תקע, כבלים ואמצעי הגנה בפני התחשמלות ועוד. בכדי להפעיל את מתקן התטעינה יש צורך לדאוג לתשתית של קו חשמל. התשתית המדוברת צריכה להיות מחוברת לקשת עבור נקודת חשמל למתקן הטעינה, בנוסף למתקן עצמו. כמו כן, יש להתקין נקודת חשמל אשר תחבר את מתקן הטעינה לרשת החשמל. התקנת עמדת טעינה עבור רכב חשמלי היא לא דבר כל כך פשוט. כאשר מדובר על התקנת עמדה מעין זאת בבית פרטי, ניתן לעשות זאת בצורה קלה יותר, אך כאשר מדובר בבניין משותף, לא פעם יכולה לעלות התנגדות להתקנת עמדת טעינה בקרב דיירים שונים שכן, מדובר על חניון משותף של בית מגורים משותף ועל כן, בכדי להתקין את העמדה יש צורך באישור הדיירים.
התקנת עמדת טעינה ברכוש המשותף של הבניין
אם אתם מתגוררים בבית משותף ויש לכם רכב חשמלי, אתם בוודאי יודעים שאתם צריכים להקים עמדת טעינה. עמדת הטעינה בבית משותף תהיה לרוב בחניון המשותף של דיירי הבניין את העמדה יהיה צורך להתקין על קיר בחניון שגם הוא מהווה כמובן חלק מהרכוש המשותף של הבניין. כמו כן, נדרשת כבילה של קו חשמל מנקודת חשמל קיימת לנקודה שבה יותקן מתקן הטעינה. כמו כן, לא פעם ההזנה של החשמל לעמדת הטעימה יהיה ממערכת החשמל המשותפת של הבניין. על פי החוק, לכל בעל דירה יש זכות להשתמש ברכוש המשותף בבניין, במידה ויש איזון בין האינטרס של כלל בעלי הדירות שרכושם לא יפגע ושלא יהיה להם מטרד כלשהו לבין האינטרס של בעל הדירה להנות מהנכסים שלו. אם יש התנגדות של השכנים להתקנת מטען טעינה לרכב חשמלי, יהיה צורך לבחון את הסוגייה בבית המשפט כאשר שאלת השימוש הסביר ברכוש המשותף תבחן בהתאם לתנאי המקום ובהתאם לרוח התקופה, הקדמה והשינויים. מכיוון שכיום המעבר לרכבים חשמליים מהווה חלק בסיסי בקדמה, חשוב למצוא פתרונות ישימים להתקנת עמדות טעינה בבניין משותף.
אז מה עושים?
במקרה בו אדם כלשהו שמתגורר בבניין מגורים משותף מעוניין להתקין עמדת טעינה לרכב החשמלי שלו, אשר הזנת החשמל שלה תהיה מחשבון החשמל הפרטי שלו הוא יכול לעשות זאת בתנאי שיתקין את עמדת הטעינה ואת קו החשמל בצורה שלא פוגעת באופן משמעותי בחזות המבנה, בצורה שלא תפגע באפשרות שימוש בעלי דירות אחרות ברכוש המשותף, בצורה שבה האדם פועל בהתאם לכללי הבטיחות בחשמל. אולם, אם בעל הדירה מעוניין להתקין עמדת טעינה אשר תוזן מהחשמל המשותף של דיירי הבניין הרי שיש צורך לבדוק טרם ההתקנה את הספק החשמל האם ישנן מגבלות למספר עמדות הטענה שניתן להתקין. במידה ואין מגבלה יהיה צורך לבקש את אישור בעלי הדירות.
בעלי הדירות יוכלו לסרב לבקשה זאת רק אם יביאו נימוקים סבירים.
ניתן לומר כי התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבניין משותף היא לא דבר פשוט ועל כן, רצוי להתייעץ על כך מבחינה משפטית עם איש מקצוע שמבין בתחום.
לחצו כאן ל חברות עמדות טעינה לרכבים חשמליים בבניינים מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל