מדשאה – דילול במדשאות צפופות חשוב וחיוני גם אם לכאורה חזותן טובה. זאת במיני זואיסיה, במיוחד זואיסיה "סופר-אלטורו", ברמודה ופספלון. בזנים אלה אין לחשוש מדילול אגרסיבי. מיני הצרגב (בופלו) והקיקויו,יהנו אף הן מהדילול, אם כי בפחות היענות (במיוחד הצרגב). האוורור חיוני במדשאות שבהן הדריכה מרובה, כמו: במדשאות של בריכות שחיה, גני אירועים, מגרשי ספורט וכדומה, ובמיוחד בקרקעות כבדות. הדילול והאוורור ישפרו את חדירת המים לקרקע. יש לדן פעם נוספת באמון גפריתי או בשנים חנקניים אחרים, באיטיי- שחרור ואחרים. בדיקת קרקע תאפשר לדעת את מידת הצורך בדישון זרחני )סופר-פוספט(, שאותו ניתן להוסיף מיד לאחר האוורור.
יש לנקוט בכיסוחים סדירים, אחת ל- 5-14 יום לפי הזן והמקום. בדישונים מוגברים ובדשאים המשובשים בעשבייה יש לשמור על קצב גבוה של כיסוחים. לקראת סוף החודש יש לעלות במקצת בגובה הכיסוח. במדשאות שאין כוונה להשקותן עד מחצית מאי תחילת יוני, שומרים על כיסוח גבוה ונמנעים מדישונים בחודש הזה, במידה שאלו ניתנו בחודש הקודם כפי שהומלץ. יש מקום לשקול לפעמים דישון קל, בעיקר בחנקן ובאשלגן, אך נזדקק להשקיה קלה כדי להצניעם. אפשר כבר לשתול מדשאות חדשות. זכרו, החיסכון במים מחייב את כולנו, ועל כן רצוי שנהיה משוכנעים בצורך בקיומה ושגודלה יהיה סביר. הכנת קרקע יסודית, על ידי הצנעת קומפוסט בכמויות גדולות 15-20 קוב לדונם חיונית לגידול מדשאה בריאה וחסכונית במים.
בקרקעות המיועדות לשתילת דשא והמשובשות בעשבייה רב-שנתית דוגמת יבלית ו"סיידה" יש להשקות ולעודד את העשבייה הקיימת לקראת הדברתה על ידי ריסוס בראונד-אפ 5% במהלך חודש מאי. בגינות חדשות שבהן יש מילוי קרקע יש לוודא שזו נקיה מאותם עשבים רב-שנתיים. קרקע מילוי מעומק רב – 2 מטרים ויותר לרוב נקייה מהם.
השקיה – נזכיר שוב את נוסחת ההשקיה בצירוף ודמה האופיינית לקיץ במישור החוף: מנת המים בליטרים = שטח המדשאה X מרווח בימים בין השקיות X מנת המים היומית. לדוגמא: 2100 ליטר (100 מ"ר) כפול (7) ימים 3 (ליטר/מ"ר) למדידת כמות המים, ניתן להשתמש בשעון המים הביתי, אך יותר נכון ויעיל להתקין קוצב מים. מנת המים היומית משתנה בין האזורים, והיא ברוב אזורי הארץ 45, כ-4-3 ליטרים ל-1 מ"ר ליום.
שיחים – בשיחים רבים ממשיכים לנקוט גיזומי הסחה והקצרה למען יעלו עלווה חדשה ויעשירו את פריחתם. כמו ב: מיני כסיה, מיני יסמין, דק פרי, היביסקוס סיני, טבטיה, קליסטמון, מללויקה ואחרים. הדברת עשבים להמשיך ולהתמיד. עם התחממות האוויר, יכולה ה"בסטה" לחזור למעגל חומרי הריסוס ולאפשר ריסוס קרוב ובטוח יחסית בסמוך לצמחי התרבות. (קייצת, רגלת הגינה).
ורדים – הלבלוב בעיצומו ודישונים קלים אחת לשבועיים-שלושה יגבירו את הצימוח. בעיקר דישון חנקני (אמון גפריתי). בגינות הביתיות מדשנים בדשנים מלאים דוגמת 20:20:20, או דשנים איטיי תמס שאותם יש להצניע מתחת לטפטפות או בקלטור.
פרחים חד-שנתיים – חסכון במים ופרחים חד-שנתיים קיציים אינם הולכים יחד. לכן כדאי לצמצם את השטחים ולשתול רק בערוגות הנמצאות בנקודות המרכזיות ביותר. ניקוז מושלם חיוני ביותר. הצנעת דשנים תאריך ותשפר את הפריחה. בגינה הביתית מומלץ להשתמש במיכלים גדולים, רחבים ושטוחים. מכניסים בהם תערובת גידול מוכנה ודשנים איטיי שחרור. ממקמים אותם בתוך הערוגות ועל גבי משטחים מרוצפים. עצים משקים עצים צעירים בסדירות, בכמות של 30-50 ליטר לשבוע. מתקנים עיצובם לפי הצורך. גינת הגג מגבירים דישון והשקיה. מוציאים בשלמות מהמיכל צמחים מעוצים שאיבדו מחיוניותם גם אחרי גיזום בשנה קודמת, וגוזמים את מעטפת השורשים החיצונית, תוך שמירה על שלמות הגוש. גוזמים מהנוף ומחזירים למיכל לאחר בדיקת הניקוז והוספת מצע חדש. לבצע זאת בתחילת החודש. המאמר באדיבות האירגון לגננות ונוף בישראל בכתובת www.gardening.org