מעלית בבניין היא אחד האמצעים התורמים לשיפור איכות החיים של הדיירים והמבקרים בבניין. לאור השימוש התכוף שכולם עושים במעלית ועצם העובדה כי מדובר במכשיר מכני הצובר בלאי ובעיות שונות, חשוב שנדאג לאחזקה וטיפולים שוטפים של המעליות. מה כוללים הטיפולים הללו וכיצד בוחרים חברה אחזקת מעליות? על שאלות אלו ונוספות, צוות המומחים של פורטל בית משותף התכנס לענות במאמר שלפניכם
טיפולים שוטפים לאחזקת המעלית – למה זה חשוב?
מעלית בבניין היא ללא ספק אחד החשובים בתרומתם לשיפור איכות החיים של הדיירים והמבקרים בבניין, כאשר מידי פעם מומלץ וחשוב לבצע טיפולים שוטפים לצורך אחזקת מעליות ובעיקר בגלל:
- בטיחות
לא פעם יצא לנו לשמוע על בעיות ותקלות שונות במעליות, באופן שהביא לפגיעה ונזקים הן למעלית עצמה והן לאנשים שהשתמשו בה. אחת הדרכים למנוע את התקלות הללו ושלמור על בטיחות מקסימלית בעת השימוש במעלית היא, לבצע בדיקות שגרתיות וטיפולי אחזקה שוטפים.
- שמירה על אורך חיי המעלית
בדיקות שגרתיות וטיפולים שוטפים עוזרים לגלות תקלות ובעיות שונות מבעוד מועד ובכך, תורמים לשמירה על אורך חיי המעלית לעוד שנים רבות וטובות.
- חיסכון
בדיוק כמו במוצרים מכניים אחרים, בדיקות שגרתיות וטיפולים אחזקה שוטפים מסייעים לגלות תקלות ובעיות שונות בזמן ובכך, לחסוך תיקונים יקרים ולא הכרחיים בשלב מאוחר יותר.
אילו בדיקות וטיפולי אחזקה יש לבצע למעלית?
חברות אחזקת מעליות מספקות אחראיות לביצוע מספר בדיקות וטיפולים עיקריים וביניהם:
- בדיקה ראשונית
כל מעלית מחויבת בבדיקה ראשונית על פי חוק, כאשר מטרתה העיקרית של הבדיקה היא לוודא כי המעלית עומדת בתקן מספר 2481.
- בדיקה תקופתית
את המעלית יש לבדוק אחת לחצי שנה, כאשר בדיקות התקינות כוללות בחינת הצורך בשימון המערכות, החלפת רכיבים שונים, בדיקת פיר המעלית וכן חדר המכונות. בסופה של בדיקה יגיש הבודק המוסמך תסקיר סיכום, בו יצוינו הדברים הטעונים תיקון.
- תחזוקה שוטפת
תחזוקה שוטפת מהווה מעין הכנה לבדיקה התקופתית ומאפשרת להפחית בצורה ניכרת את הסיכויים לגלות על בעיות ותקלות חמורות. במסגרת התחזוקה השוטפת אחראי המעליות יבצע פעולות תחזוקה כמו חיזוק ברגים, ניקוי מנגנונים ועוד.
מתי מומלץ לבצע בדיקה וטיפולים למעלית?
את הבדיקות והטיפולים השוטפים למעלית מומלץ לבצע בתדירויות הבאות:
- תחזוקה שוטפת
את פעולת התחזוקה השוטפת של המעלית מומלץ לבצע בתדירות של לפחות אחת לחודש ובמסגרת האחזקה השוטפת של הבניין.
- בדיקה תקופתית
את הבדיקה התקופתית יש לבצע אחת לחצי שנה, כאשר בכל מעלית יש מדבקה המציינת את תאריך הבדיקה החצי שנתית הבאה. כדאי לדעת כי לא מדובר בהמלצה, אלא בבדיקה המחויבת על פי חוק.
- זיהוי תקלה
פעמון החירום לא מצלצל? הדלת לא נפתחת? המעלית נתקעה? זה הזמן לקרוא לטכנאי מעליות מוסמך ולא להמתין לבדיקה השוטפת או השגרתית.
כיצד בוחרים חברת אחזקת מעליות?
חברת אחזקת מעליות היא הפתרון האידיאלי לביצוע תחזקה וטיפולים שוטפים למעלית בצורה המקצועית והאיכותית ביותר ואם אתם מתלבטים כיצד ואיך בדיוק לבחור חברת אחזקת מעליות, ריכזנו עבורכם את הטיפים הבאים:
- הסמכה
טכנאי מעליות מקצועי צריך להיות בעל הסמכה מתאימה ותעודת בודק מעליות מוסמך ממשרד התמ"ת.
- זמינות
מעליות הן חלק חשוב ואינטגרלי ממערכות הבניין ובמקרה של תקלות ובעיות שונות, חשוב לוודא כי חברת האחזקה מסוגלת לשמור על רמת זמינות גבוהה, גם בשעות לא שגרתיות.
- שימוש בחלפים מקוריים
תקלות רבות במעלית דורשים החלפת חלקים ובכדי לוודא כי מדובר בחלקים איכותיים, מומלץ לוודא מול חברת האחזקה המיועדת כי היא משתמשת בחלפים מקוריים בלבד מבית היוצר של המעלית.