חוק הבתים המשותפים גם אם מחייב משהו בעניין הגינות המשותפות, לא מחייב את קביעת צורת הגינות ואת מידת ההשקעה בהן.
לכן שירותי גינון הם בדיוק מה שכל בניין יכול להחליט עליו אוטונומית ולפי טעם הדיירים ובחירתם האישית, לפי סגנון, העדפה ותקציב.
ככל שתשקיעו יותר בגינון כך גם ישביח הנכס ותוכלו למכור בו יותר את הדירות. זה עוד נוסף על ההנאה מהגינה המשותפת שאפשר גם לשבת בה וליהנות מהצמחייה ומהמתקנים שתקימו בה.
שירותי הגינון נחלקים לשניים – הקמת הגינה והתחזוקה שלה. רוב הגינות מוקמות על ידי הקבלן לפחות באופן בסיסי, וועדי הבתים יכולים להוסיף על כך עם הזמן, לפי הצרכים המשנים. אפשר להוסיף ולשכלל תאורה, להוסיף ספסלים וריצוף, לשכלל את מערכת ההשקיה ולשתול עוד צמחייה שתתאים לסגנון ולטעם של הדיירים.
יוזמות אחרות יכולות להיות הקמת גינת ירק משותפת כחלק ממגמת הקהילה הירוקה והאקולוגית גם בסביבה אורבנית. אבל זה יכול להיות רק על בסיס של תחושת קהילתיות ושיתופיות גדולה בבניין שלכם ומחייב יחסים תקינים בין הדיירים, כמו גם יוזמה ופעילות נמרצת של הדיירים כדי לא להזניח את הגינה.
ההוצאות על הגינה הן בדרך כלל על השקיה, תאורה, ניקיון בשטח וגינון שכולל בדרך כלל גיזום.
כל פעילות אחרת של שתילה נוספת בתשלום. אחת הבעיות של ועדי בתים היא באמת למצוא בעלי מקצוע שמתאימים לכך והתחלופה הגבוהה של גננים מוכרת בגלל אי שביעות רצון מרמת העבודה, אל תתפשרו, הביאו אנשי מקצוע וגננים בעלי נסיון ומומלצים.
לחצו כאן ל חברות גינון ועיצוב גינות מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל