השבוע נבצע שולחן לסלון מעץ אורן פיני.
עץ אורן פיני הנו עץ זול אשר נחשב לעץ רך ונוח מאוד לעבודה, ניתן לקבל תוצאה מאוד יפה על ידי צביעתו בצבעי פנים או חוץ-תלוי בשימוש שתעשו בו. ניתן לראות באופן ברור את המרקם היפה ולחוש את העץ, (אין ספק- זול,כיף לעבוד אתו ופשוט יפה).
החומרים/החלקים הדרושים:
1) 2 לוחות באורך 100 ס"מ רוחב 20 ס"מ עובי 44 מ"מ –A1,2( עובי עפ"י הטעם האישי של כל אחד מכם, ממליץ לא פחות מכך, זה בהחלט מרשים ).
2) 2 לוחות באורך 60 ס"מ רוחב 20 ס"מ עובי 44 מ"מ-B1,2.
3) 4 רגליים באורך 35 ס"מ עובי 15*15 ס"מ-C1,2,3,4.
4) דיבלים מעץ עובי 8 מ"מ או אקדח למלו למי שיש.
5) דבק נגרים לעץ
6) מקדח 8 מ"מ
7) קליבות (קלמרות ) להידוק וחיבור הלוחות, ( ניתן לבצע זאת גם ללא במידה ואין לכם אולם רצוי מאוד בכדי שהחיבורים יהיו חזקים ומדויקים)
8) נייר לטש 100 ומרעדה ניתן ללטש גם באופן ידני למי שאין מכונה.
9) לכה ללא גוון.
אופן החיתוכים:
הלוחות באים מוקצעים ,כמו כן ניתן לרכוש עם פזה עדינה משני הצדדים של הלוח ( כמובן שיש ללטש לאחר החיבורים)
ראשית יש להכין את הלוחות הדרושים כפי שצוין לעיל לאחר מכן יש לנסר ב- 45 מעלות בשתי הקצוות של כל לוח כך שמצדו האחד של הלוח תישמר המידה המקורית וצדו השני יהיה קטן יותר כמובן.
ראה שרטוט 1:
אופן החיבורים:
לאחר שביצענו את החיתוכים במידות הדרושות לנו כולל חיתוך ב-45 מעלות ביחידות A1,2 ו-B1,2 לצורך יצירת מסגרת ( המשטח העליון של השולחן ) עלינו לבצע את החיבורים בין הלוחות ע"י דיבלים מעץ, (מאחר ואני מאמין שלרובכם אין אקדח למלו אתו ניתן לחבר את היחידות ביתר קלות).
חיבור ע"י דיבלים יעשה בצורה הבאה:
יש לדאוג לכך שהקידוחים שישמשו אותנו בעבור החיבורים יהיו במידה זהה בשתי הלוחות אותם עלינו לחבר
ראה שרטוט 2 :
יש לשים מעט דבק בשני החורים שבשתי הלוחות להכניס דיבל עץ ( עובי 8 מ"מ כעוביו של המקדח) בחור שבוצע ולחבר את שני החלקים ( כגון A1 ל- B1 ).
כך נבצע 4 חיבורים כנגד 4 פינות שישנם במשטח העליון. ההידוק יבוצע ע"י קלמרות (ראה תצלום מצורף) ולמי שאין שיצמיד את החלקים בדרך שימצא לנכון העיקר שיהיה מחובר היטב.
בתמונה לעיל ניתן לראות את היחידות מחוברות כאשר המסגרת הפנימית עם הפזה משמת לצורך הנחת הזכוכית ( ניתן לבצע ע"י פרייזר או בעזרת המסור -קרייזיק-בקשו ממחסן העצים ממנו אתם קונים את העץ לבצע זאת בעבורכם).
לאחר שחיברנו את היחידות יש ללטש את המשטח העליון ראה תצלום לעיל עם נייר עדין מס' 100 כך שנקבל משטח אחיד לחלוטין , הדבר טוב למקרה שבו החיבורים לא יצאו לכם הכי מדויק- למרות שרצוי מאוד להשתדל שכן.
כעת לחיבור הרגליים:
בתצלום לעיל אנו רואים חיבור רגל ע"י לוחית למלו אולם אנו נבצע זאת שוב ע"י דיבל עץ
יש לבצע קדח על הצד האחורי של המשטח העליון ואת אותו קדח בראש הרגל שעלינו לחבר, בהתאמה.
שימו לב: בתצלום לעיל הרגל חוברה לא בצורה ישרה אלא בחיבור אלכסוני,(לשיפוטכם).
אופן התאמת הרגל למשטח העליון ראה שרטוט 3:
יש להניח את הרגל על הצד האחורי של המשטח העליון ולסמן מסביב לרגל במרחקים המצוינים בשרטוט זה. לאחר מכן לבצע סימונים בעבור הקידוחים בהתאמה ובמרחקים שהים הן ברגל והן במשטח, יש לבצע את הקידוחים עם מקדח 8 מ"מ , שימו לב: במשטח לא יותר מ-30 מ"מ וברגל כ- 50 מ"מ, לשים מעט מאוד דבק ולחבר את הרגל אל המשטח
לאחר שחיברנו את הרגל אל המשטח יש להדק אותה היטב בעזרת קליבה- קלמרה.
ראה תצלום:
וכך לבצע לארבעת הרגליים ( שימו לב לתצלום : במשטח העליון ישנה פזה הן בצד הקדמי ( החזית) והן בצד האחורי מאחר ובחזית נניח את הזכוכית , אולם ישנה אפשרות לשים בצד התחתון משטח מסוים לבד, ועליו להניח פרחים יבשים או מקלות קינמון וכדומה לסגור מעל עם הזכוכית ( כמובן שניתן להחליף את האובייקטים בכל זמן שנרצה).
צביעה
ברור לי שאין לכם מצבעה בבית, ולמען האמת גם לא צריך ניתן להגיע לתוצאה מצוינת גם בבית
ראשית לטשו היטב את השולחן מכל הכיוונים עם נייר עדין.
(שימו לב: עץ אורן נוטה להצהיב עם הזמן במיוחד כאשר הוא חשוף לשמש, בכדי להימנע מכך ניתן לצבוע עם גוון מסוים או בצבעים אירופאיים- מאוד "שיק").
כעת יש לנקות היטב עם מטלית לחה את השולחן ולדאוג לחדר ללא אבק לצורך הצביעה.
יש לרכוש לכה ללא גוון( אני אישית מעדיף לכה מבריקה , יש שמעדיפים מט) יש לנער היטב לפני השימוש , ממליץ לצבוע עם פד- משטח צביעה מספוג, נוח מאוד לשימוש ומעניק אחידות לאורך המשטח ללא סימני שערות –כפי שהיה קורה לו תעשו שימוש במברשת שערות, במיוחד לאלו שאינם מנוסים מביננו.
שיכבה שנייה: לאחר שהצבע התייבש לחלוטין – לפחות 7 שעות ולא פחות מכך( גם אם כתוב אחרת על הפחית).
אתם תבחינו כי הסיבים עולים למעלה ויוצאים מהמשטח ויוצרים חספוס לכן יש ללטש שוב היטב,אולם לא להפעיל לחץ כדי לא להוריד את שכבת הצבע הראשונה אלא שיכבה דקה ביותר ממנה, ושוב לצבוע מחדש.
יש לצבוע באופן עוקב פס לאחר פס וחוזר,ללא דילוגים.
מס' השכבות תלוי בסבלנות שלכם, בכול אופן לא פחות משתיים ולא יותר משלוש.
שימו תחת הרגליים נושא מדף (רגליות) – למנוע מגע עם רטיבות, ראה תצלום ממאמר קודם.
תיהנו,
שימי