קצת על חולדות
בישראל שני סוגי חולדות: חולדה מצויה וחולדת החוף. החולדות נבדלות בגודלן, במקומות המחייה שלהן, בהעדפות המזון שלהן ועוד. בחורף גובר הסיכוי להיתקל בחולדה בתוך הבית כיוון שהקור והגשם פוגעים באזורי המחיה הטבעיים שלהן (מחילות, עצים, גגות) כמו כן האויבים הטבעיים של החולדות (נחשים, עופות דורסים) כמעט ולא פעילים.
חולדות יודעות לטפס על קירות, ללכת על חוטי חשמל, לשחות ולחדור לכל פתח הגדול מ – 2 ס"מ. החולדה היא בע"ח חכם הלומד ומעביר מידע, כגון עצם מסוים בשטח (מלכודת) המהווה סכנה או האם מזון מסוים (פיתיון מורעל) גורם להרגשה רעה או למוות, הנקבה מעבירה מסרים לוולדות וכך מונעת מהם את הסכנה.
הדברה של חולדות בבית
הדברת חולדות מוטב שתיעשה ע"י מדביר מוסמך, אמנם בחנויות עשה זאת בעצמך נמכרים רעלים לכל דורש. ישלדעת כי הרעלים הללו חלשים באופן ניכר ויעילותם מוגבלת. הדברה תתבצע ע"י רעלים מושהים, כאשר חולדה שאכלה את הפיתיון תמות בין 3-5 ימים הדברת מתחילת האכילה, וזאת כדי שהחולדה לא תבצע את הקישור בין הרעל לבין ההרגשה רעה ולאחר מכן המוות. הרעל יונח בתחנות האכלה, כלי פלסטיק מוגן הכלי סגור מבטיח שילדים ובע"ח אחרים לא יבואו במגע עם הרעל. חולדה שתיתפס במלכודת דבק תצליח בד"כ להשתחרר בעזרת הפעלת כוח רב. במקרה של חדירת חולדה בודדת לדירה ייעשה שימוש במלכודת או בלכידה.
יש לדווח לרשות המקומית על בעיית חולדות על מנת שהרשות תטפל בשטח הציבורי כיוון שמתפקידה של הרשות לטפל ברשות הכלל.
הכתבה נכתבה על ידי אדי טייאר
לחצו כאן ל חברות הדברה מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל