ש: אנו גרים בהרצליה בבית משותף, בננו בן ה 8 שיחק עם שני חברים בלובי של הבניין, כשלפתע נפלו שני אריחי שיש (בגודל 40X40), ואחד מהם פצע את בננו. הילד אושפז בבית החולים כשהוא סובל מזעזוע מח קל. את מי אנו צריכים לתבוע.
ת: אם יש פוליסה צד ג' לוועד הבית, הפגיעה אמורה להיות מכוסה באמצעותה, זאת בתנאי שקיים סעיף בפוליסה המציין שגם דיירי הבית יחשבו כצד שלישי (אם היתה רשלנות מצד וועד הבית). מעבר לכך, כדאי להדגיש כי עליכם לדאוג לתקינותו של הרכוש המשותף כדי למנוע נזקים עתידיים לדיירים אחרים. לכן מומלץ שתזמינו בעל מקצוע שיבדוק את ציפוי השיש בלובי ויתקן את הטעון תיקון. בנוסף מוצע להורים לגשת להנהלת בית הספר שבו לומד הילד ולמלא דו"ח תאונות אישיות. עקב כך, תהיו זכאים לקבל סכומים הנקובים בפוליסת תאונות אישיות לתלמידים בהתאם לתנאי הפוליסה המיוחדת שהוצאה.
ש: בכניסה לחנייה של הבית המשותף שבו אנו גרים מותקן שער חשמלי. מיכלי האשפה המשותפים ממוקמים בחניון.בבוקר ראינו שהשער החשמלי ניזוק על ידי כלי רכב באופן כזה שעלינו להחליף את השער ולהתקין חדש. אנו חושדים שמשאית פינוי האשפה גרמה לנזק. למי עלינו לפנות.
ת: ראשית, מומלץ שתצלמו את השער החשמלי מכל הכוונים. בעל מקצוע עשוי לדעת על פי התמונות כיצד נגרמה התקלה. אם יש לכם הוכחות שהנזק נגרם על ידי משאית פינוי האשפה, עליכם לברר למי שייכת המשאית: לעירייה או לחברה חיצונית. כשיהיו לכם את כל הפרטים יש לשלוח מכתב רשום, ולצרף את התמונות שצולמו ופירוט של עלות התיקון. אם לא תקבלו תשובה בתוך 21 יום מומלץ להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. לרוב מסתכמת עלותו של שער חשמלי בכמה אלפי שקלים, סכום שניתן לתבוע בבית דין זה, שהאגרה ועלויות המשפט בו נמוכות מאד.
התשובות נמסרו על ידי אלי בר-עוז, מנכ"ל המרכז לביטוח דירות ובתים משותפים.