חברי ועד הבית ממלאים את תפקידם בהתנדבות לטובת דיירי הבניין, אבל כאשר אחד הדיירים איננו מרוצה הוא עלול לתבוע את ועד הבית, ובמקרים קיצוניים יותר עלול להיתבע אחד מחברי הועד באופן אישי. כדי להיות מוגנים ככל האפשר במצב לא נעים זה תוכלו להשתמש בביטוח תביעות אישיות לחברי ועד. במאמר זה ניתן לכם את כל המידע שאתם צריכים על תביעות אישיות נגד חברי ועד הבית.
איך מתנהל ועד הבית?
ועד בית הוא אסיפה של חברים שמנהלים את ענייני הבניין המשותף, ומוסמכים לטפל בענייני הבניין על ידי שאר הדיירים. כתוצאה מהסמכות שניתנה להם, חברי הועד נתפסים כאחראים למתרחש בבניין, כך שכאשר יש תקלות ונזקים הם עשויים להיות מואשמים ובמקרים קיצוניים זה אף עלול להתפתח לתביעה אישית נגד חבר ועד כזה או אחר.
תביעה – על מה ולמה?
תביעה אישית נגד אחד מחברי הועד עשויה לנבוע בעיקר מסכסוך אישי או התרשלות. כך, לדוגמה, אם מישהו נפגע בתחומי הבניין המשותף בשל מפגע שהטיפול בו הוזנח, חבר הועד שהיה אמון על טיפול באותו מפגע עלול להיות חשוף לתביעה. סכנה נוספת לתביעה היא מדייר שמסוכסך באופן אישי עם אחד מחברי הועד ורוצה להתנכל לו.
מה הבעיה בתביעה?
. ועד הבית מבוסס על התנדבות, כידוע, ותביעות נגד חברי ועד בית בעייתיות במיוחד כיוון שהן עלולות לגרום לדיירים שלא להתנדב לוועד הבית. כאשר אתה יודע שאתה חשוף לתביעה בכל רגע אתה תהסס לפני שתתנדב. בנוסף, גם אם סכנת התביעות לא פוגעת ברוח ההתנדבות, תביעה איננה דבר נעים וכדאי למצוא כיצד להימנע ממנה.
האם אפשר להימנע מתביעה?
אם כן, תביעות נגד חברי ועד הן דבר שעלול לקרות, ועליכם לדעת כיצד להימנע מהן. ראשית, כדאי לוודא שכל פעולות הועד נעשות באופן חוקי ובתשומת לב מלאה. אבל גם פעולה באופן כזה לא תספיק. כדי להיות בטוחים באמת תוכלו לעשות ביטוח תביעות אישיות חברי ועד.
ביטוח תביעות אישיות חברי ועד הבית
ביטוח תביעות אישיות הוא ביטוח שנותן מענה במקרה של תביעה על ידי גורמים שונים, בין אם אלה דיירי הבניין, מבקרים ואורחים או נותני שירותים שונים שנכנסים לתחומי הבניין המשותף. כך, לדוגמה, אם מישהו נפגע בתחומי הבניין וירצה להאשים באופן אישי את אחד מחברי הועד הרי שהוא יהיה מבוטח. ביטוח שכזה כולל שלושה מרכיבים מרכזיים, ואפשר לבחור ביטוח הכולל את כולם או את חלקם. שלושת המרכיבים הם: ביטוח צד ג', ביטוח מבנה וביטוח מעבידים.
ביטוח צד ג'
ביטוח צד ג' מגן על חברי הועד מפני תביעה של צד שלישי. תאונות עלולות להתרחש תמיד, ועל ידי ביטוח צד ג' חברי הועד יהיו מוגנים במקרה של תביעה כנגד ועד הבית שעלולה לבוא מכל אורח, דייר או מבקר שנפגע בתחומי הבניין המשותף.
תת סעיף – הרחבה לבטוח צד ג': ההרחבה מבטחת את חברי ועד הבית מתביעה אישית בניגוד לביטוח צד ג' רגיל המבטח את חברי הוועד מתביעה נגד ועד הבית. תוספת המחיר היא מזערית וכדאי מאד להוסיף.
ביטוח מבנה
ביטוח זה מכסה מפני נזקים חומריים לבניין. לעתים ישנם נזקים ותקלות הקשורים למבנה עצמו וביטוח זה יכסה נזק שייגרם לבניין המשותף. נזקים לדוגמה שביטוח זה מכסה הם פיצוץ בצינור המים או שריפה של ארון החשמל, נזילת מים לפיר המעלית או לחדר המעלית וכד'.
ביטוח מעבידים
ביטוח זה מכסה בעלי מקצוע שמגיעים לעבוד בבניין המוגדרים כעובדי הבית המשותף. בניין משותף דורש את עבודתם של בעלי מקצוע רבים, וביטוח זה מכסה פגיעה של בעלי מקצוע בזמן עבודתם. היה ובעל מקצוע מחליט לתבוע את אחד מחברי הועד באופן אישי, הנתבע יקבל כיסוי מלא.
הערה חשובה: לא מדובר למשל בעובדי חברה לניקיון שלהם ביטוח מובנה של החברה שבה הם מועסקים אלא בעובד שנשכר ישירות על ידי ועד הבית ונחשב כעובד מן המניין הזכאי לכל הזכויות כגון פנסיה, ביטוח לאומי וכד'
מי משלם על הביטוח?
אמנם מדובר בביטוח אישי לחברי ועד הבית אולם הוא לא נעשה באופן פרטי, אלא על ידי הועד. כאשר ועד הבית מחליט שיש צורך בביטוח שכזה הוא מקצה סכום מקופת הועד וכך משולם הביטוח. עלות הביטוח היא כמה עשרות שקלים לחודש לאדם. כאשר מתחלף ועד הבית הביטוח עובר לחברי הועד החדשים.
איך עושים את הביטוח?
אחרי שהבנו מדוע ביטוח אישי לחברי הועד הינו דבר הכרחי נותר לנו להבין כיצד עושים ביטוח שכזה: ראשית עליכם להעביר החלטה מסודרת של ועד הבית בנידון. לאחר שהועד יקבל אישור מדיירי הבניין הועד רשאי לפנות לחברה מתאימה בתחום הביטוח. חשוב מאוד לפנות לחברה מקצועית ואמינה כך שתקבלו את השירות עליו אתם משלמים ללא תקלות, וכדי שחברי ועד הבית יוכלו לעבוד בראש שקט ולטפל טוב יותר בניהול הבניין ולתת מענה טוב יותר לצרכי הדיירים.
ובמידה והנכם מעוניינים בקבלת הצעות לביטוח ועד הבית תוכלו לפנות אלינו באמצעות המוקד לדייר
לחצו כאן ל חברות ביטוח ועד בית מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל