.מרבית עוזרות הבית בישראל מסרבות בתוקף לבטחן בביטוח הלאומי ומציגות זאת כתנאי להסכמתן לקבלת העבודה. בלית ברירה, ועקב מחסור חמור בעוזרות בית ישראליות לאחר שהזרות גורשו לארצותיהן, נאלצת עקרת הבית הישראלית לשכור אותה וע"י כך לעבור על החוק
2. ניתן היה לשלם בעבר את דמי הביטוח הלאומי מבלי לציין שם מלא ותעודת זהות של העוזרת. לאחרונה שונו התקנות ולדברי הפקידה העוסקת בנושא עוזרות הבית שבסניף הביטוח הלאומי כפר סבא, יש לפטר את עוזרת הבית לאלתר אם תסרב למסור פרטים לצורך ביצוע תשלומי הביטוח כאמור לעיל.
3.להלן קטע שכתב מר אלי בר עוז סוכן ביטוח בעניין זה המופיע באתר "בית משותף"
חבות מעבידים הינו ביטוח משלים לביטוח לאומי. במקרה והמנקה תיפגע תוך כדי עבודה, התביעה הראשונה שלה תהיה לביטוח לאומי. ביטוח לאומי ישלם לעובדת בהתאם לאחוזי הנכות והטבלאות הפנימיות של הביטוח הלאומי. כמו כן ביטוח לאומי יברר מי המעסיק (וועד הבית) ובמידה והמעסיק לא שילם את דמי הביטוח אזי תוגש תביעה לבית המשפט עבור כל תקופת העבודה + קנסות + הוצאות משפט.
עובד שנפגע בעבודה תובע בדרך כלל גם את ביטוח לאומי וגם את המעביד. המעביד נתבע על אובדן השתכרות עתידית, סבל וכאבים. ביטוח חבות מעבידים מכסה את החלק הזה ולא את החלק של ביטוח לאומי.
דוגמא מספרית:
אם עובד תבע וזכה בבית המשפט ב 800,000 ש"ח וביטוח לאומי שילם כ 100,000 ש"ח אזי ביטוח חבות מעבידים יכסה 700,000 ש"ח מהתביעה.
ולכן צריך לשלם ביטוח לאומי (על פי החוק) !
נ.ב דמי ביטוח לאומי הינם כ 7.25% מהברוטו החודשי המשולם למנקה.
4. למי שבטחו את דירתם במסגרת "מבצר לדירה"
א תשומת לבכם לפרטים חשובים שאינם מופיעים בשלשת העמודים הראשונים של פוליסת הביטוח "מבצר לדירה" של "אריה" חברה לביטוח בע"מ.
ב.הסעיפים החשובים בפרק 10 "ביטוח חבות מעבידים כלפי עובדי משק בית " נמצאים בקטע החריגים
ואם תעיינו היטב תגלו כי החברה לא תהיה אחראית לשיפוי כל שהוא במקרים הבאים:
1) אחריות כל שהיא של המבוטח בתוקף הסכם אשר לא הייתה קיימת בהעדר הסכם זה.
2) סכום כל שהוא אשר יתבע מהמבוטח ע"י המוסד לביטוח לאומי.
3) סכום כל שהוא אשר שולם ע"י המוסד לביטוח לאומי בגין החבלה, המוות, או המחלה, או שהיה משולם ע"י המוסד לביטוח לאומי אך לא שולם בגלל אי קיום הוראות של הביטוח הלאומי או תקנותיו או בגלל אי הגשת תביעה לביטוח הלאומי.
5. להערכתי , רבבות עקרות בית בישראל, כמו גם ועדי בתים אינם ממלאים אחר חוק הביטוח הלאומי וגם נוטלים על עצמם סיכון בלתי מחושב ומפולת כלכלית בלתי הפיכה !
6. כשהעוזרת איננה מבוטחת בביטוח לאומי אין כיסוי ביטוחי לעוזרת הבית מצד חברת ביטוח, דבר המקצין אף יותר את הבעיה. זו רק שאלה של זמן כשתופיע בתקשורת הידיעה הבאה:
"עוזרת בית שנפגעה תוך כדי עבודתה וקבלה 100% נכות הגישה תביעת נזיקין בסך 15 מיליוני שקלים נגד המעסיקה שלה ".
7 .המעסיקה "ריחמה בשעתו על האוזר ולא הסגירה אותה לרשויות המס או לביטוח לאומי ולא שילמה את דמי ביטוח לאומי "אכלה אותה בגדול" כי חברת ביטוח שביטחה את הדירה של המעסיקה התנערה מהתביעה ובצדק, ולא תשפה את המבוטחת שנתבעה על ידי הנפגעת כפוף לחריגים בסעיף 10.
8. אשר על כן, אנא !! אל תעסיקו עובדי משק בית או עובדים עבור הרכוש המשותף בלי לבטחם בביטוח לאומי. הנזק יהיה כבד מנשוא!!!
9. ואם יסרבו וותרו עליהם כי עדיף לשלם כמה שקלים יותר ולשכור שירותיה חברת ניקיון. ההסכם שיכרת בין ועד הבית או עקרת הבית לבין החברה, יגדיר במדויק כי חברת הניקיון היא קבלן והיא זו שאחראית לבטח את עובדיה. כך יוכלו ועד הבית או עקרת הבית "לישון בשקט" ולא לדאוג בנושא זה.
ראו הוזהרתם!!!!
אבישי
לחצו כאן ל חברות ביטוח ועד בית מומלצות באינדקס וועדי הבתים של הפורטל