המינוס של חברת השפע הוא תוצאה ישירה של הרגלי צריכה לא נכונים ושל ניהול אורח חיים צרכני שאינו תואם את מצבנו הכלכלי. אנשים רבים מוציאים בקלות הרבה יותר ממה שהם מכניסים וכך נכנסים למעגל הקסם של מינוס בבנק. מנתונים שפורסמו לאחרונה עולה כי 50% ממשקי הבית בישראל יש להם מינוס בבנק. אז איך בכל זאת אפשר להימנע מלהיכנס למינוס ואיך אפשר לצאת מהמינוס? הנה כמה טיפים על קצה המזלג שיכולים לסייע לכם להימנע מלהיכנס למינוס או לצאת מהמינוס המתמשך שבו אתם נמצאים.
אז איך יוצאים ממינוס של 22,000 ש"ח ב-7 חודשים? בכתבה שלפניכם
איך יוצאים ממיניס של 22,000 שקל ב-7 חודשים?
קחו החלטה ולכו איתה עד הסוף
המינוס מציק לכם מדי פעם, אתם חוששים מלהיכנס למינוס פעם נוספת? החלטתם שהגיע הזמן לטפל בבעיה המתסכלת של מינוס בבנק? קחו את ההחלטה ברצינות גמורה ובצעו את כל הצעדים הדרושים כדי לצאת מהמינוס המתמשך בבנק. זהו צעד קריטי שבו כל בני המשפחה משלבים ידיים ומחליטים לעבוד בשיתוף פעולה במטרה להשיג את היעד של הימנעות מכניסה למינוס בבנק . בשלב זה על ההורים לשלב גם את הילדים כדי שהללו ייקחו ברצינות את המטלה ויתייחסו ברצינות לכל העניין. (כולנו יודעים שלילדים יש נתח ניכר בהוצאות שלנו).
שלב איסוף הנתונים
נהלו מעקב פיננסי רציני שיימשך חודשיים או שלושה שבמהלכם תאספו את כל הנתונים על הוצאות משק הבית והכנסות משק הבית, בדקו בדף הבנק החודשי את כל ההוצאות שהיו לכם באותו חודש מול ההכנסות כך תוכלו לדעת כמה הוצאתם וכמה הכנסתם באותו חודש. (כיום יש אתרי אינטרנט המספקים טבלאות מוכנות עם רשימת כל ההוצאות וההכנסות החודשיות).
שלב ההוצאה לפועל
לאחר שקיבלתם תמונת מצב של ההכנסות החודשיות מול ההוצאות החודשיות, עליכם לבנות לעצמכם תקציב חודשי חדש כזה שיכלול את כל ההוצאות הקבועות כמו משכנתא או שכ"ד וגם את ההוצאות המשתנות כמו הוצאות על ביגוד, מזון טלפונים, כבלים ועוד. התקציב החודשי צריך להיות כזה שבו ההוצאות החודשיות לא יחרגו מההכנסות החודשיות . בניית התקציב החדש צריכה להביא לכמה שנויים בהרגלי הצריכה שלכם. ובהוצאות המשתנות שלכם. המטרה היא כמובן למצוא דרכים להקטין ולצמצם את ההוצאות המשתנות שלכם ולקבוע את הגבולות החדשים שמתאימים להכנסה שלכם .
החליטו על שנוי רציני בהרגלי הצריכה המקולקלים שלכם
בשלב זה אתם אמורים להיות בעלי משמעת עצמית גדולה ובעלי יכולת של איפוק והבלגה. בשלב זה אתם אמורים לבצע שנויים בהרגלי הצריכה שלכם שיביאו לצמצום של הוצאות שונות שיביא לצמצום המינוס שלכם. באופן איטי. כך למשל אמא לא תלך לספרית כדי לצבוע שיער אלא תצבע את שיערה בבית, אבא יוותר על המנוי למכון הכושר שבו הוא ביקר מס' פעמים בודדות בלבד, והילד יוותר על המנוי היקר לכבלים שמאפשר לו לראות את משחקי הכדורגל ויסתפק במנוי בסיסי, אלו הן כמה דוגמאות קטנות לשנויים רבים ומשמעותיים שיביאו בסופו של דבר לצמצום סך ההוצאות החודשי.
נקטו במדיניות של התמדה
ככל שתתמידו בשנויים הללו למשך זמן רב יתר ולא תרימו ידיים מיד אחרי חודש או חודשיים כך תוכלו להשיג צמצום משמעותי יותר של המינוס שייתן לכם תחושה של הצלחה ושל עמידה באתגר. צמצום המינוס דומה לצמצום במשקל עודף. ככל שנמשיך במדיניות של שמירה על המשקל והימנעות מזלילה מיותרת כך גם עלינו להמשיך במדיניות של שמירה על הרגלי צריכה נבונים ולא בזבזניים שעלולים לזלול את הכסף במהירות.
ועוד עצה: אם תרצו לנהל את משק הבית באמצעות מערכת ניהול משק בית מסודרת ומאורגנת.
הכנסו לאתר לניהול משק בית והזינו שם את הפרטים