מגורים בבניינים רבי קומות הם צורת המגורים הנפוצה ביותר בישראל. לצד חוויית המגורים המשותפת, ישנם לא מעט עניינים הדורשים ארגון וניהול, עליהם אמונים חברי ועד הבית. בין הנושאים המרכזיים שעל חברי ועד הבית לדאוג להם, הן לטובת עצמם והן לטובת דיירי הבניין, נמנה ביטוח ועד בית. הנה לפניכם המדריך לבחירת חברת ביטוח לוועד בית שצוות הפורטל הכין עבורכם
ביטוח ועד בית – מי צריך את זה בכלל?
כיום, בנייה רוויה ובבניינים רבי קומות, היא צורת הבנייה השכיחה ביותר, כאשר מגורים עם שכנים יכולים להיות חווייתיים מצד אחד, אך דורשים גם הרבה אחריות וניהול של הרכוש והחלקים המשותפים, עליהם אחראים חברי ועד הבית. חברות בוועד הבית היא אמנם התנדבותית, אך כוללת לא מעט אחריות, אותה מומלץ לבטח בביטוח ועד בית המיועד עבור:
- בניינים רבי קומות
בראש ובראשונה, ביטוח ועד בית נועד לבטח בניינים משותפים, אשר על פי הגדרת החוק, נחשבים ככאלו במידה ויש בהם לפחות שתי דירות וכן שהבניין רשום בפנקס הבתים המשותפים כבית משותף.
- דיירי הבניין
מלבד הדירות הפרטיות שיש לכל דייר בבניין, הבניין המשותף כולל גם חלקים משותפים, כמו הלובי, חדר המדרגות, המעלית ועוד. בחלקים משותפים אלו עלולים להתגלות ליקויים וכן לגרום לפגיעות של הדיירים ו/או גורמים אחרים ובכך, לחשוף את הדיירים להוצאות תיקון / תביעות בסכומים נכבדים.
- חברי ועד הבית
תפקיד ועד הבית הוא אמנם התנדבותי, אך כולל אחריות משפטית לא מבוטלת במקרים של נזקים ותביעות, אחריות אותה ניתן לבטח במסגרת ביטוח ועד בית.
ביטוח בית משותף – מה הוא כולל?
ביטוח ועד בית, המוכר גם בשם ביטוח בית משותף, הוא ביטוח הכולל מגוון כיסויים ביטוחיים והרחבות שונות, אותן ניתן להתאים באופן אישי לצרכים והמטרות שלכם ושל דיירי הבניין. בין הכיסויים העיקריים שניתן למצוא בפוליסת ביטוח בית משותף נמצאים:
- כיסוי לנזקי רכוש
נזקי רכוש הם בין הנזקים השכיחים ביותר בבניינים משותפים, חדשים כישנים. נזקי רכוש כוללים את הנזקים העלולים להיגרם לצנרת, למעלית, לחניונים תת קרקעיים, חיפויי הקירות ועוד. בהקשר זה, כיסוי לנזקי רכוש מכסה גם נזקים שמקורם באסונות טבע, אש ורעידות אדמה.
- כיסוי חבות כלפי דיירים
כיסוי חבות כלפי דיירים כולל כיסוי ביטוח לכל הנזקים שנגרמו לדיירי הבניין בחללים המשותפים, דוגמת תאונות, פציעות ומקרים נוספים.
- כיסוי לצד ג'
מלבד דיירי הבניין עצמם, בבניין משותף קיימת תנועה רבה של אנשים, אורחים, בעלי מקצוע ועוד, אשר במקרה של פציעה או תאונה בבניין, לא יהססו לתבוע את הגורמים האחראים.
כיצד בוחרים חברת ביטוח לבניין?
לאחר שהבנו את החשיבות של ביטוח בית משותף ומה הכיסויים העיקריים הנכללים בביטוח זה, נותר לנו לבחור חברת ביטוח מקצועית ומהימנה לרכישת פוליסת הביטוח. אז כצד בוחרים חברת ביטוח לבניין?
- מקצועיות
ביטוח בית משותף הוא נישה מאוד ספציפית בעולם הביטוח, כך שבבואנו לבחור חברת ביטוח לבניין, חשוב לבדוק כי מדובר בחברה מקצועית בתחום. ניסיון של מספר שנים והמלצות של לקוחות אחרים, בהחלט יעזרו לנו לוודא כי מדובר בחברת ביטוח מקצועית ומומלצת.
- מוניטין
המוניטין של חברת הביטוח המיועדת, מהווה פרמטר לא פחות חשוב ברשימת הפרמטרים שיעזרו לנו לבחור חברת ביטוח לבניין, כאשר חוסן כלכלי, שירות מקצועי ותשלום תביעות מהיר, הם חלק מהפרמטרים המרכיבים מוניטין חיובי.
- עזרה מגורם מקצועי
בחירת חברת ביטוח לבניין וכל נושא ההתנהלות מול חברת הביטוח, יכולים להוות משימה מאתגרת למדי ובכדי להיות בטוחים שעשינו את הבחירה הנכונה ולהקל את ההתנהלות מול חברת הביטוח, מומלץ לפנות לגורם מקצועי שיסייע לנו, כמו סוכנות ביטוח ותיקה ובעלת ניסיון.