בכתבה זו נתרכז בחדר האשפה של הבניין שלכם – מה כדאי לעשות ומתי, למה לשים לב ומהם היתרונות והחסרונות שקשורים לחלק זה של הבניין.
חדר האשפה הוא חדר פונקציונאלי לגמרי בבניין. חלק מבעלי הדירות בבניינים משותפים נוטים לחשוב שבניגוד ללובי, לחדר המדרגות ועוד – אין צורך לתחזק את חדר האשפה.
טעות בידם. אחזקת בניינים טובה, נכונה ומוקפדת שמה לב גם לחלקים בבניין אשר אינם 'ייצוגיים' והמחשבה מאחוריה נובעת מהבנה שלפעמים אחזקה לקויה דווקא של אותם חלקים 'בלתי נראים' בבניין – גורמת לנזק רב.
למה לנו לתחזק את חדר האשפה?
ובמלים אחרות – מהם היתרונות והחסרונות באחזקת בניינים ששמה דגש גם על חלקים כאלו בבניין? האם זה לא בזבוז כסף, זמן ואנרגיה לתחזק ולהשקיע משאבים כמו זמן וכסף בחדר שאנחנו בסך הכול זורקים בו… זבל? התשובה היא – ממש לא!
אולי לא חשבתם על זה ככה אף פעם, אבל חדר אשפה מתוחזק מעיד הרבה מאוד על דיירי הבניין ועל ועד הבית. על המשפט הבא, לעומת זאת, אולי חשבתם קצת יותר כאשר נתקלתם בבניין שחדר האשפה שלו לא מתוחזק – חדר אשפה לא מתוחזק, גם הוא מעיד הרבה על דיירי הבניין ועל תפקוד ועד הבית.
כל יתרון באזורים מתוחזקים של הבניין הוא גם חיסרון במידה והאזורים אינם מתוחזקים:
- מתחילים מהסוף, ומהדבר שהוא כביכול הכי פשוט – עברתם פעם ליד בניין שברדיוס כמה עשרות מטרים ממנו אפשר להריח את האשפה? אם כן, אתם יודעים שאחזקת בניינים לקויה מאפשרת לחדר האשפה להיות מסריח ומלוכלך עד כדי אי נעימות של ממש. החדשות הטובות הן שאחזקת בניינים טובה יכולה למנוע את זה לחלוטין.
- חדר אשפה לא מתוחזק ומלוכלך הופך עם הזמן למפגע תברואתי של ממש, והוא מושך אליו חרקים וחיידקים רבים, ג'וקים ועוד מזיקים שפשוט מהווים סכנה לדיירים ולמשפחותיהם בבניין וכן למבקרים בו. אחזקת חדר האשפה באופן קבוע מונעת את הביקורים הלא נעימים והמסוכנים האלו.
- בנוסף לחיידקים ולחרקים, חדר אשפה מלוכלך ולא מתוחזק מושך אליו מבקרים נוספים כגון חתולי רחוב, כלבי רחוב ועוד כל מיני בעלי חיים אשר מבקשים למצוא להם את המנה היומית. ואם תהיה להם גישה והם ימצאו שם את שביקשו – הם יחזרו שוב ושוב לחדר האשפה של הבניין. חדר אשפה מתוחזק וסגור לא יאפשר את הכניסה שלהם.
מה ומתי כדאי לעשות?
- חדר האשפה צריך להיות סגור. הוא צריך להיות סגור בדלת שרק אנשים יכולים לפתוח, על מנת למנוע כניסה של כל מיני בעלי חיים.
- כאשר יש צורך בכך, דאגו שמישהו יגיע על מנת לנקות את רצפת חד האשפה. כאשר הרצפה מתוחזקת ונקייה כל החדר מריח טוב יותר ולא נמרחות על הרצפה שאריות אוכל לזבל שנפלו מן השקיות אשר מושכות אליהן זבובים וחרקים.
- דאגו שבעל מקצוע בתחום ניקיון והדברה יגיע לנקות ולחטא את פחי האשפה שלכם לפי הצורך. זוהי פעולה שמפחיתה בהרבה את הסירחון אשר בדרך כלל בוקע מפחי האשפה, וכן מונעת בהרבה את ביקוריהם של חרקים ומזיקים לא רצויים.
- פעם בשנה צבעו את תקרת וקירות חדר האשפה. חדר האשפה בדרך כלל מכוסה במריחות ובטפטופים של כל מיני מיצים וזבל למיניהם. סיוד התקרה והקירות פעם בשנה יגרום לאווירה טובה בהרבה בחדר האשפה שלכם.
- ישנם מתקני טיהור לחדרי אשפה. דאגו להציב אחד או שניים כזה בחדר האשפה שלכם, והחליפו את המילוי שלו בעת הצורך לפי ההוראות.
למה כדאי לשים לב?
- יש לדאוג שהעירייה מגיעה לרוקן את הפחים בתדירות מספיקה. אם אתם רואים שישנה בעיה עם פינוי האשפה, פנו לעירייה.
- מכירים את הדיירים אשר נכנסים לחדר האשפה ובגלל הסירחון עומדים בכניסה וזורקים את השקיות? יש לדאוג כי כל הדיירים זורקים את האשפה בצורה מסודרת אל תוך הפח ולאחר מכן סוגרים אותו, ולא משחקים 'בול פגיעה' ולפעמים לא ממש פוגעים…
- אם אתם כבר דואגים לאחזקת חדר האשפה – כדאי להציב בחדר האשפה מתקן מיוחד לזריקת בקבוקים ומיכלים מפלסטיק, פח מיוחד לניירת וכל דרך אחרת על מנת להטמיע בדיירי הבניין את האפשרות הנכונה יותר של מחזור.
לסיכום
לכולנו נעים יותר להגיע לבניין שמור ומתוחזק – גם למבקרים מזדמנים בבניין וכמובן לדייריו. אחזקת בניינים שוטפת ומוקפדת עוזרת לנו לשמור על בניין נקי, מסודר ומזמין וכן שומרת על ערכו.
אחזקה שוטפת והקפדה על התקינות של חדר האשפה פשוט תביא לכך שמי שמגיע לבניין לא ישים לב לחדר האשפה שלכם. אם עוברי האורח, הדיירים והמבקרים בבניין לא שמים לב לחדר האשפה – אתם בנקודת התחלה טובה. כאשר חדר האשפה נקי ומתוחזק, תוכלו גם להיכנס אליו בשקט על מנת לזרוק את האשפה, ולא להיגעל מהריח או להיבהל ממי שתמצאו שם. זה פשוט מתחזק את חדר האשפה, וכדאי מאוד גם מבחינה אסתטית וגם בריאותית.
לחצו כאן ל חברות ניקיון בתים משותפים באינדקס וועדי הבתים של הפורטל